Нові можливості Apple HomeKit в iOS 14

08/20/2020

Компанія Apple представила нову версію фірмового фреймворка - iOS 14. Зміни та функціональні опрацювання торкнулися і операційних систем iPadOS, watchOS, macOS і tvOS. Разом з доступними змінами і проробками iOS 14, платформа Apple HomeKit отримає нові можливості, такі як:

  • розпізнання осіб в HomeKit Secure Video
  • спрощене додавання нових пристроїв
  • створення зон активності
  • адаптивне світло для лампочок
  • видозмінений інтерфейс програми "Home"

Оновлення iOS створює додаткові корисні можливості для користувачів Apple HomeKit, які оснащують свій будинок розумними пристроями.


Розпізнавання облич в HomeKit Secure Video

Завдяки функціональним алгоритмам, які застосовуються розумними камерами відеоспостереження HomeKit Secure Video, тепер буде можливість не тільки визначити джерела рухів, але і розпізнавання осіб відвідувачів. Розумні камери будуть в точності визначати відвідувачів і відправляти повідомлення з ім'ям гостя на смартфон.

Алгоритм розпізнавання побудований таким чином:

  • система сканує обличчя людини і порівнює його зі знімками з Вашої фотогалереї
  • алгоритм визначає ім'я гостя, використовуючи задані теги
  • Вам приходить повідомлення з ім'ям прибув відвідувача

Завдяки оновленню iOS 14, Ви завжди будете знати точно, хто стоїть біля Ваших дверей, щоб забезпечити себе від приходу незнайомців і нежданих гостей.


Вдосконалений принцип додавання нових пристроїв

При переході на оновлене ПО iOS 14 / iPadOS 14, додавати нові розумні пристрої можна буде через спливаюче вікно, яке з'явиться після додавання нового гаджета, надаючи меню з опціями. Після активації і вибору налаштувань, стане доступна функція додавання нових аксесуарів в автоматизації і доступні сценарії. Відбувається процес таким же чином, як при додаванні AirPods або HomePod. Налаштування стане ще швидше і зручніше.


Створення зон активності (Activity Zones)

Нова функція для розумних камер відеоспостереження, яка допускає точне визначення меж ділянок, де фіксується рух, і дає можливість отримувати повідомлення про активність тільки в цих конкретних зонах охоплення розумної камери.


Адаптивне світло для розумних лампочок

Корисна функція для розумних лампочок, встановлених в будинку, яка автоматизує регулювання колірної температури освітлювальних приладів. Освітлення буде самостійно змінюватися, в залежності від часу доби, тобто днем лампи будуть поширювати нейтральний холодне світло, так як буде враховуватися денний навколишнє освітлення, а ввечері і вночі пристрої будуть виробляти яскравий тепле світло для якісного освітлення приміщення в темній час доби.


Оновлення стане особливо корисним для людей, які ведуть активні спосіб життя і не завжди встигають самостійно налаштувати освітлення в будинку, де живе велика сім'я, і для кожної кімнати потрібно підібрати індивідуальний сценарій освітлення, щоб подбати про атмосферу житла, а також про здоров'я очей і самопочуття  кожного члена сім'ї. Підтримка функції буде доступна для всіх розумних лампочок, в яких є регулювання колірної температури.

Зміни головної сторінки програми "Home"

Тепер перевіряти ключові показники роботи гаджетів HomeKit і перевіряти стан активності стане набагато легше. Вся інформація про статус роботи включених розумних пристроїв буде відображатися в круглих іконках, на які потрібно натискати, коли потрібно змінити роботу конкретного пристрою. Нагадаємо, що раніше вся інформація про роботу пристроїв була доступна тільки в текстовому форматі.


Apple HomeKit і Apple TV

Тепер роботою екосистеми HomeKit можна буде керувати за допомогою Apple TV. Коли камера відеоспостереження зафіксує присутність гостя у Вашого будинку і розпізнає його, відеотрансляція буде відтворюватися на екрані Apple TV, щоб Ви могли бачити все, що відбувається біля вхідних дверей. Також в інтерфейсі приставки Control Center з'явиться меню з опціями для управління розумними пристроями будинку, що однозначно прискорить настройку всіх гаджетів, якщо Ви в даний момент знаходитеся біля телевізора і Вам терміново потрібно поміняти параметри роботи одного або декількох пристроїв.


Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук