Система Xiaomi Mi Home на практиці: чи можуть безпека і комфорт бути недорогими?

08/17/2020


Купуючи розумні пристрої, ми все частіше задаємося питанням, чи можна купити якісні вироби для системи безпеки будинку недорого? Завдяки широкому вибору і доступними цінами у нас є можливість придбати всілякі пристрої для дому. Але також слід перевірити, чи впливає ціна на якість товарів, і означають невисокі ціни на те, що якість пристроїв або стабільність роботи буде під питанням.

Компанія Xiaomi має хорошу репутацію на ринку і користується популярністю у всьому світі, довівши користувачам, що хороші пристрої можуть оцінюватися за собівартістю, не обов'язково платити більше за вкладеного маркетингового бюджету. Це стосується не тільки смартфонів, але і інших пристроїв, що продаються під брендом Xiaomi. Наприклад стабілізатори, екшн-камери, смартфони і ноутбуки користуються популярністю і вже зарекомендували себе, як надійні пристрої з гарною якістю і невисокою ціною, тому користувачі переконалися в тому, що товар, який коштує дешевше, не обов'язково поганий.

Огляд Mi Home

Якщо замислюватися над питанням співвідношення ціни і якості, то слід перевірити лінійку Mi Home (датчики і хаб для управління розумним будинком), яка розроблена для установки в цілях безпеки житла. 


Xiaomi і її партнери надають великий вибір пристроїв для розумного будинку, серед них:

  • лампочки для настільних і стельових світильників від Philips і Ikea (багатофункціональні, близько сотні моделей)
  • автоматизовані ролети і штори
  • датчики протікання води, датчики газу, диму і руху
  • цифрові замки і камери відеоспостереження
  • валізи з самокати і Bluetooth-колонки (також інші різновидні пристрої)
  • розумні розетки для побутових приладів і вимикачі 


Після використання Xiaomi Mi Control Hub з трьома підключеними датчиками Mi Windows and Door Sensor і сенсором руху Aquara протягом двох років, ми поставили зручний для нас сценарій роботи, не сильно завантажуючи систему алгоритмами. При спрацьовуванні одного з датчиків, ми отримуємо повідомлення на смартфон, в той же час, на хабі включається звукова сирена. Також ми підключили лампу Mi Bedside Lamp, але не включали її в сценарії роботи. 


Для установки хаба потрібно включити живлення і після того, як заблимають світлодіоди в пристрої,  його потрібно знайти у додатку. Процес експлуатації досить простий, для установки датчиків слід натиснути на кнопку Reset і додати їх в додаток. 


Результати роботи Mi Home

Для установки системи при виборі країни потрібно вибрати Материковий Китай (Mainland China) або Тайвань (Україна є в списку, але якщо вибрати її або іншу країну Європи, то система не покаже Вам список підключених пристроїв). Це не істотна проблема, так як при виборі Китаю, робота системи буде налаженой і коректною, для Вас це практично нічого не змінить.

При вимиканні світла або інтернету в будинку може виникнути неприємність. Система підтягує всі дані з хмари, коли харчування поновлюється, але інколи цього не відбувається, і в додатку хаб і датчики не підключені. Сценарії будуть активні і в автономному режимі і сигналізація буде працювати при відкритті дверей, але Ви не зможете здійснити всі звичні дії, і Вам доведеться все заново налаштовувати і додавати пристрою в додаток.

У цілому система працює стабільно, але є похибки. Всі дані для Mi Home йдуть через сервера в Китаї, незалежно від того, де знаходиться користувач, із-за чого робота хаба відбувається швидше, якщо Ви знаходитесь ближче до серверів, але затримка не суттєва і користувальницький досвід в основному позитивний. В ідеалі система повинна функціонувати 99,9 % часу, щоб користувач міг бути впевненим у безпеці житла, і точно знати, що якщо в будинку буде витік газу, витік води, почнеться пожежа або будинок спробують пограбувати, система спрацює коректно і буде можливість вчасно відреагувати на ситуацію і виправити її. На практиці Mi Home справляється з поставленими завданнями

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук